fredag, juli 06, 2007

Dagens bästa läsning

En av de allra vanligaste frågorna jag får som rockjournalist är hur man stoppar växthuseffekten. Man stoppar den givetvis med rock. Och allra helst i form av en gigantisk gala på valfri fotbollsarena, förutsatt att de har gratis parkering.

Precis när man tror att Andres Lokko har bestämt sig för att bara skriva om sin trädgård i Notting Hill, så slår han till med krönikan Rocken räddar världen som nog är den roligaste och smartaste krönikan han har skrivit på länge.

Om ni inte har sett Culturcide-videon som jag postade i mitt inlägg Med anledning av helgens konserter från häromdagen, gör det!

Inte relaterat till Live Earth, men även den visar hur bra Andres kan vara. Läs Underbart är kort om Povel Ramel!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du lutar dig tillbaka med en kall drink i handen, skrattar åt Lokkos artikeln och initiativet ännu en gala mot klimathotet medan du planerar din nästa Thailandsresa och struntar i att sopsortera?

Visst är det roligare att skratta åt växthuseffekten än att på allvar ändra livsstil?

Unknown sa...

Anonym: Live Earth handlar inte så mycket som du tror om att minska koldioxidutsläppen. Det handlar om rockstjärnors egon. När konserterna är över åker de hem i sina privatflygplan och stora bilar med känslan över att ha varit med och hjälpt till.

Förresten, hur många av de som kollar in konserterna på plats idag tänkte på utsläppen när de satte sig i sina bilar och körde till arenorna?