söndag, november 18, 2007

Att hitta billiga hotell

Jag var för någon vecka sedan på besök i Boston för en konferens och blev av olika anledningar tvungen att fixa en hotellbokning själv. Samtidigt som jag var där så hade man två stora konferenser i staden med sammanlagt nästan 20000 deltagare och detta gjorde att det var svårt att få tag i hotellrum i någorlunda läge och till vettiga priser (under $400). Det är ju inte sådär jättekul att bo ute i en förort någonstans med hyrbil när man skall vara mest inne i de centrala delarna av stan. Detta fick mig att börja utforska hotellsajter med en liten annan inriktning och under denna undersökning hittade jag de här sajterna:

  • http://www.gtahotels.com - Turkisk(!) sajt som jag slutgiltligen bokade genom. Funkade hur bra som helst! Dock var jag tvungen att faxa ner kreditkortsuppgifter till Turkiet.
  • http://www.easyclicktravel.com - Verkar också riktigt bra. Speciellt i kombination med
  • http://www.betterbidding.com/ - Specialinriktad mot att hjälpa dig hitta billiga hotell och resor. Bra forum med tips på hotell och sajter. Easy Click Travel har "hemliga" hotell som de inte skriver vilka det är och Better Bidding har ett verktyg som i de flesta fall verkar kunna lista ut vilket hotell det är. Vet inte om detta funkar för europeiska hotell, men i Boston funkade det riktigt bra. Gtahotels har också hemliga priser, men det finns ingen uppslagning av dom på samma sätt.
  • http://www.hotwire.com (bara Nordamerika, karibien och större europeiska städer) - Hittade riktigt schyssta pricer när jag letade runt lite. Hotellnamnet är inte synligt utan man köper lite grisen i säcken. Verkar vara Expedias systersajt.
  • http://www.priceline.com - Verkar ha ett begränsat utbud för Europa. Bra dealar i USA. Man kan även bestämma sig för en viss klass av hotell i en specifik stadsdel och sedan ge ett pris för hur mycket man är villig att betala. Har man tur nappar ett hotell.

Tidigare har jag även använt http://www.ratestogo.com som är riktigt bra om man skall boka hotell nära inpå när man skall åka.

Glöm inte att kolla med hotellens egna sajter innan ni bokar, det kan löna sig. Kolla även upp hotell och bokningssajter på http://www.tripadvisor.com.

Inga kommentarer: