måndag, oktober 23, 2006

Hotell i Tokyo

Att bo på hotell i Tokyo kan bli en rätt dyr historia om man vill ha något som är lite snyggare än ett vanligt ryokan. När jag var i Japan under två veckor alldeles nyligen med två kompisar (ok, jag kom hem idag), så hittade vi hotellkedjan Villa Fontaine som åtminstone i vissa fall lyckas kombinera snygga hotellrum med låga priser. Under resan så bodde jag på två olika hotell hos dom och båda var alldeles utmärkta, även om rummen inte var superstora och de inte låg direkt vid en station utefter Yamanote-linjen, även om gångavstånden inte är så stora till linjen med Tokyo-mått mätt (5-15 minuter).

De två hotellen jag bodde på var

1. Shiodome
Ligger i det hypermoderna skyskrapeområdet Shiodome. Lobbyn ligger i ett väldigt schysst atrium. Trevlig skybar i skyskrapan bredvid. Nära till södra delen av Ginza med restauranger och barer. Vi bodde i trebäddsrum som var väldigt bra. Gratis internetaccess i ett rum i anslutning till lobbyn. En person från ¥11000 (ca 675 kr) och två personer från ¥15000 (ca 920 kr). trebäddsrummet finns för ¥21000 (ca 1350 kr). 5 minuter till tåget.

2. Hatchobori 
Säng 150 cm. En person för ¥8925 (ca 550 kr) och två personer ¥10500 för (ca 650 kr). Ligger mindre än 3 minuter från tunnelbanan (Kayabacho- och Hatchobori-stationerna) och ett stopp från Tokyo-stationen om man tar Keiyo-linjen.

Rummen ser faktiskt mer eller mindre ut så här, även om de kanske inte känns riktigt så stora som de ser ut på bilderna.

Alla Villa Fontaines hotell är säkert bra, men de som verkar vara lite snyggare inredda är, förutom de tidigare två, Kudanshita, annexet i Nihonbashi och Mita (öppnar 2006-10-01).

Klart roligare än att sova på en futon på golvet. Futon finns det gott om möjligheter att sova på i andra delar av Japan.

Inga kommentarer: