onsdag, februari 28, 2007

Kapat Top Gear på Kanal 9

Igår bänkade jag framför Kanal 5s nya sidokanal Kanal 9 för att se det lysande motorprogrammet Top Gear. För någon vecka sedan blev jag väldigt glad när jag upptäckte att de skulle sända årets säsong med lite mer än en månads förskjutning och inte en massa gamla repriser.

När jag hade sett klart på det riktigt bra avsnittet och såg eftertexterna så verkade det dock som om något saknades. Man visade nämligen bilder på från Star in a Reasonably-Priced Car-delen av programmet som inte hade varit med alls i Kanal 9s sändning. När jag sedan kollade in tablån står det "och gäst i programmet är stjärnkocken Jamie Oliver".

En titt i Wikipedias episodguide ger

Star in a Reasonably-Priced car: Jamie Oliver goes around the track, and makes it in 1:47.7 during wet conditions (which was eventually described as melted snow). Upon hearing that the slush would garner him a 4 second handicap, Oliver promptly moved his time magnet above fellow chef and rival Gordon Ramsey.

Eventuellt kan jag ha missat det, men såg man verkligen Jaguaren på banan som sägs i Wikipedia artikeln?

Lap time: 1:34.7 in "very, very, very" wet conditions.

Har Kanal 9 själva klippt ner avsnittet för att det skall få plats på en timme med reklamavbrott eller är det som med Life On Mars på SVT, vars avkortade internationella version Weird Science har skrivit om i tre postningar (1, 2, 3)?

5 kommentarer:

Joopey sa...

Retar mig på att alla engelska bilar hyllas som guds gåva till mänskligheten. Och att det ska vara så himla grabbigt roligt hela tiden.

Marcus Hansson sa...

Finns knappast något vackrare än de engelska sportbilarna i "La Dolce Vita". I svensk press är det väl tyska bilar som anses vara guds gåva till mänskligheten?

Unknown sa...

...och svenska.

Joopey sa...

Jag orkade kolla en säsong. Men det kanske är bättre nu? Motorjournalister är de mest korrumperade.

Marcus Hansson sa...

Man lär sig mer om olika bilmodeller när man spelar TV-spel...