lördag, september 16, 2006

Mer kontrast skulle inte skada

Var precis inne på Bonniers Konsthalls hemsida för att kolla lite vad som händer när de öppnar nästa helg. Själva konsthallen verkar mycket lovande, men websidan är en katastrof! Så här skriver man

Färgsättningen är baserad på ett spektrum anpassat till årstiderna, från lila på vintern via ljusblått för våren, grönt för sommaren till orange för hösten. Alla fasta delar på hemsidan - som logotyp, meny, text om konsthallen mm  - förändras från dag till dag. Händelser med ett specifikt datum, som utställningar, samtal etc, får färgen för dagen då de startar.

En annan förändring som visualiseras på hemsidan är konsthallens ljus. En kamera är monterad i konsthallens tak och tar en bild av väggen och delar av utställningsrummen var femte minut. Bilderna laddas upp och bildar hemsidans bakgrund. Sajten förändras på så sätt hela tiden - är det ljust i lokalen blir hemsidan ljus, är det mörkt i lokalen blir den mörk.

Resultatet är att sidan är ganska svårläsbar under dagen, om man inte stänger av bakgrunden och väljer "Stor text" i vänsterspalten. Kan man gissa att sidan görs om ganska snart?

Websidan för Bonniers Konsthall

Uppdatering: Det är nu kväll och sidan ser ännu sämre ut. Nu kan man inte läsa vad som står i vänsterkolumnen alls och mycket av det andra är också svårläst...

Inga kommentarer: