torsdag, september 06, 2007

Kommentar till Apples nya iPodar

Ingen har väl lyckats undgå att Apple släppt nya iPodar. Nämligen:
  • iPod Touch (iPhone utan telefonfunktioner)
  • iPod Classic (som iPod G5 fast med nytt gränssnitt och större hårddisk)
  • iPod Nano G3 (bredare, kortare, samma funktioner som iPod Classic)
iPod Touch ser verkligen cool ut men har tyvärr alldeles för litet lagringsutrymme. En hårddisk är fysiskt större än flashminne vilket antagligen hade gjort iPod Touch för stor. Tror många inte är beredda att byta ner sig från, säg en iPod 30 Gb G4, till en 8 Gb iPod Touch. En stor del av musiksamlingen blir kvar hemma på hårddisken. Dessutom känns den väldigt stor i förhållande till lagringsutrymmet.

Det som lockar är naturligtvis gränssnittet, skärmen samt wifi-uppkopplingen. Numera har dock en hel del mobiltelefoner wifi, varför det inte känns motiverat att köpa en helt ny pryl för detta. Och PSP:n hade motsvarande skärmkvalitet och wifi för nästan tre år sedan.

Den optimala kombinationen får bli min nuvarande Nokia E61i (wifi, qwerty, video, mms, kamera, epost, telefon) och den nya 16 8 Gb-Nanon, och kanske en iPod Classic till bilen. Till nästa gång vill vi se en iPod Touch med (minst) 80 Gb hårddisk.

Roligast, som vanligt, är dock rapporteringen från MacPravda MacWorld:
Inget krav på abonnemang lär göra iPod Touch till en storsuccé.
Hur många mp3-spelare säljs med abbonemang?

5 kommentarer:

Stellan sa...

Igår var jag inne på El-Giganten och där stod mp3-spelarna under en skylt med texten "Freestyle". Det var första gången på ett tag jag stötte på det ordet.

Unknown sa...

Archos 605 WiFi med 160 GB hårddisk och 800x480 skärm. Snikversion med 4 GB flash+SD utbyggnadsmöjligheter för 199 euro.

Unknown sa...

Glömde att den går att använda som PVR också.

Marcus Hansson sa...

Hehe, freestyle!

Google-battlade "freestyle" vs. "ipod". Kolla in resultatet här.

Anonym sa...

16 GB Nano? Den största verkar vara 8 GB.