fredag, juli 07, 2006

Var kom Zlatan i Turin-informationen ifrån?

Robert Lauls blogg blir egentligen bara sämre och sämre. Hans fixering vid Mats Olsson och Patrik Ekwall börjar bara bli så otroligt tråkig. Men ibland händer det saker, som i gårdages sammanfattning av VM.

Dagen efter kunde jag inte låta bli att testa igen. Jag släppte ut ett rykte bland de dubbeljobbande tipsarna att Zlatan eventuellt var i Turin och undersökte sin ljumske. Det var mitt helt egna påhitt (att Zlatan skulle lämna truppen under VM finns naturligtvis inte på kartan om han inte är helt obrukbar för lång tid framåt).På söndagskvällen hade min bluff nått TV4 som basunerade ut uppgifterna – utan att kolla med landslagsledningen. Expressen hängde på på nätet.Landslaget var upprörda över osanningarna, jag skrev en artikel om det och Aftonbladet kunde ha "TV4 i bråk med landslaget" på löpet. Ett löp som tydligen sålde bra, också.Att det skulle ta den utvecklingen hade jag dock ingen aning om när jag började spela ut pjäserna.

Så går det när journalister i brist på annan information jagar rykten. Å andra sidan så undrar man lite hur tänkte Laul egentligen, det är ju inte direkt bästa uppladdningen för landslaget att behöva ta hand om sånt här trams, även om det inte var meningen att det skulle komma ut.

Inga kommentarer: