fredag, april 27, 2007

Kyrkans upphöjda självbild avslöjad

Enligt SvD bojkottar Härnösands stift Scandic eftersom hotellkedjan bestämt sig för att ta bort biblarna (eller vad det nu heter i bestämd form pluralis) från hotellrummen. Hehe. De verkar se det som en mänsklig rättighet att deras favvosagor skall finnas på hotell.

Scandic borde även bojkottas av Svenska Kennelklubben då tidningen Hundsport inte finns på varje hotellrum.

I allt elände kan man ju hoppas att ytterligare några går ur Svenska Kyrkan, det brukar bli så när präster uttalar sig i media. Här finns blanketten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, om alla ska ha sin favoritskrift på rummet skulle de få ha en ganska stor bokhylla i varje rum :-)

Den som är i sådant behov av att läsa Bibeln lär väl ha den med sig i så fall?

Varför ta för givet att alla som är lite ledsna behöver just Bibeln, oavsett om de är kristna eller inte?

Anonym sa...

Obildat, korkat och förmätet. Men vad ska man vänta sig av människor som tror att "allt som betyder något" är vin, webb och prylar...

Gustaf Wasa sa...

Ett land utan statskyrka. Ett land utan kultur. Ett land utan egen identitet. På punkt efter punkt ser vi stillatigande hur PK-etablissemangent sakta men säkert monterar ner det svenska kulturarvet.
Allt ska vara likriktat och jämställt. Inget som kan uppfattas som ett typiskt svenskt fenomen får sticka ut. Ty vi kan reta dom "nya medborgarna". Dom som har en annan kulturbakrund och religion tål icke att bli utsatta för den "svenska hedniska kulturen". Så är det lille vän.
Men hur ska någon kunna integreras i våran kultur och samhälle om vi hela tiden censurerar oss själva?
Svar: Det ska dom inte heller. Det är dom etniska svenskarna som ska anpassa sig och integreras med dom "nya medborgarna.
Och för att nå dit hän så måste vi nedmontera det "Svenska". Tex kan man bidraga med att ta bort alla biblar från hotellrummen.
Rätt ska vara rätt. Och kom i håg, du får icke förarga dom med en annan religion. För det är dom som ska dominera i framtiden. Kom ihåg det.

Marcus Hansson sa...

Fjalar: Tack för komplimangerna!

gustaf wasa: Kulturarv är till för bakåtsträvare. Hur skall vi annars komma vidare? Könsstympning är ett kulturarv i Somalia, i Sverige var häxbränning ett fint kulturarv för några sekler sedan. Vi måste utmana, vi måste ifrågasätta.

Anonym sa...

Wow, Gustav Wasa, den där hänvisningen till främlingsfientlighet var inte bara lite tillkrystad. Jag har beslutat mig för att jag gillar dig. För övrigt så röstar jag för att biblioteken öppnar egna bibliotek, man kan aldrig få för många böcker.

Anonym sa...

Fuck, menade såklart att hotellen öppnar egna bibliotek och inget annat.

Pastor Astor sa...

Men varför skulle kyrkan välja att boka run på ett hotell UTAN Bibel och MED porr, när det finns hotell MED Bibel och UTAN porr?