Kandidater som vi nog inte kan hoppa över:
- Bar Italia (Prinsgatan) - förra årets vinnare
- Mama Java (Linnégatan)
- Nya Mahogny som öppnar inom kort eller redan har öppnat på Kungsgatan (länk)
- Da Matteo (Viktoriapassagen)
- Bar Centro (Kyrkogatan)
Övriga ställen som kan vara intressanta:
- Magasin 11 (Magasinsgatan) - Isomac Coffee House-ägare sålde och koncentrerade sig på inredningsbutiken med kaffebar istället. Ägaren kommenterade förra årets test och detta bör nog premieras på något sätt.
- Kafé Marmelad i Majorna (Mariagatan) (länk) - hypat!
- Espressobaren på Bengans (Stigbergstorget) (länk)
- Nöller (Haga Nygata)
- De två andra Mahogny-ställena på Skånegatan och Gibraltargatan.
- Kaffevagnen i Bältespännarparken
- Kaffemaskinen på Storgatan, tidigare nere i Hängmattan (länk 1, länk 2).
- Bönor och bagels (Linnégatan)
Till skillnad från förra året så blir det nog inte 7 espresso + för några av oss en frukost-cappuccino på 3 timmar, utan det blir nog ett lite lugnare tempo.
11 kommentarer:
Jag tycker ni ska köra Gothenburg Morotskaka Marathon istället.
Gothenburg Carrot Cake Marahton (GCCM)? Uäääh, hatar morotskaka. Faktum är att espressokulturen i Göteborg är i europeisk toppklass, långt bättre än Stockholm, konstigt nog. Undrar vad det beror på?
Tycker att vi i år skall skriva lite om varje kategori också, hur servicen är, hur kaffet smakar osv. En idé är att dela upp sig så att hälften dricker cappuccino och hälften espresso.
Alla förslag verkar bra, dock lite skeptisk mot B&B. Knappast en barista som står och brer smörgåsar ena stunden och gör kaffe andra. Kan tänka mig att ta med Espresso House som referenskaffe (har köpt upp Coffee Cup om jag minns rätt). RapidoRozzo i Saluhallen, om det finns kvar?
Om man följer upplägget från i somras kan det bli Gothenburg Alvedon Maraton. Förra gången var vi på sju ställen. Huvudvärken satt i ett dygn och magknipet nästan lika länge.
Kanske ett system med kvalgrupper för att avgöra vilka som kommer med?
Marcus hansson: Ursäkta, men citatet "Alla förslag verkar bra, dock lite skeptisk mot B&B. Knappast en barista som står och brer smörgåsar ena stunden och gör kaffe andra", det var fan det löjligaste jag hört på länge. Vad grundar du det på? Folk som brer mackor är inte kapabla till att göra kaffe? AKTA ER FÖR MACKBREDARNA! Eller menar du att baristor kan inte bre smörgåsar?
marcus marcus, klart man kan göra grymmt goda mackor och grymmt god espresso! det är inga svårigheter om man vet vad man sysslar med!
för övrigt tycker jag det är en underbart bra idé
Missförstå mig rätt, B&B är ett av mina absoluta favoritställen i Göteborg, jag går dock inte dit för att dricka kaffe. För mig är känslan viktig. Att se baristan bre mackor mellan varven tar bort espressobarskänslan för mig.
RapidoRozzo i Saluhallen verkar ha gått i graven. Jag brukade ta mig en espresso då och då på RapidoRozzo i Arkaden, men där kommer nu Espresso House öppna på samma plats.
Hmm hittade hit via Riktigtkaffe.se och jag undrar har marathonet gått än och hur gick det i såfall???
Gloria (mitt medlemsnamn på Riktigtkaffe.se)
Kommer att gå av stapeln inom några veckor.
Hejsan,
Karin här på Magasin 11 igen välkomnar er att besöka oss! Jag har nu haft ett år på mig att etablera Magasin 11 som espressobar (även om jag haft butiken i 7! år nu)och har tom utvecklat verksamheten med ekologisk glass! Lika gott som det är galet och med en lika galen hemsida, www.magasin11.se
Men som sagt; VÄLKOMNA
tips..
Mama Java är nu Bar Doppio. Nya ägare, nya bönor. Ägarna är 2 killar, 1 australiensare, 1 nya zealändare. Bra service, gott kaffe, och alltid glada.
Gör även goa mackor ;)
Skicka en kommentar