tisdag, augusti 07, 2007

Hur vore det att kolla källor lite mer?

Både Sportbladet och Expressen har idag artiklar om att Groeningen är nära att köpa (eller kanske egentligen lägga ett bud som verkar förhållandevis lågt om man jämför med andra liknande affärer*) på Marcus Berg. När man läser artikeln i Expressen och sedan kollar in den i GP kan man dock undra hur väl underbyggda dom är...

Expressen:

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är holländska ligalaget FC Groningen mycket intresserat av svensken, och nära att påbörja ett försök att köpa loss honom. Klubbens tränare var enligt uppgift på plats i Gävle i går:
– Jag kan inte prata just nu, jag sitter och tittar på en match, säger Gröningens tränare Ron Jans när SPORT-Expressen ringer upp.Jaha, i Gävle då?
– Haha, ja kanske det.

GP som lägger ner 1 minut och lyfter telefonluren och pratar med folk uppe i Gävle:

- Bara Groningen hade begärt biljetter, men de hämtades aldrig ut. Ingen agent var här heller, bortsett från Gunnar Grynner som alltid är här, meddelar Gefles kanslichef Anders Berg.

GPs artikel gör också gällande att enligt Håkan Mild är flera klubbar intresserade:

- Det är inte samma sak att visa intresse som att lägga fram ett seriöst bud. Det finns sju-åtta klubbar som är intresserade, men när det gäller eventuella bud har jag inga kommentarer.

*) Det året Marcus Rosenberg vann allsvenskans skytteliga med Halmstad gjorde han 14 mål. Marcus Berg har just nu gjort 13 mål. Rosenberg gick för 42 miljoner till Ajax.

3 kommentarer:

Marcus Hansson sa...

Marcus Berg har gjort fyra av målen på straff...

Gunnar Heidar Thorvaldsson vann skytteligan 2005 på 16 mål (ett straffmål) och gick för nio miljoner till Hannover.

Både Rosenberg och Thorvaldsson var landslagsmän.

Självklart spelar ju även kvarvarande kontraktstid in också.

Unknown sa...

Stämmer bra det. Berg har 3.5 år kvar på kontraktet. Thorvaldsson hade 1 år kvar när han såldes och ville inte förnya med Halmstad.

Joopey sa...

Den här artiklen är också rolig. Vem tusan är Fredrik Lundén i GAIS?