lördag, augusti 18, 2007

Rätt artister på fel plats

Igår kväll var jag och kollade in Radioclits spelning på Kulturkalaset i Göteborg tillsammans med 30-40 andra vid den stora scenen vid Lilla Bommen, varav några bara var glada och småfulla äldre som bara lyckades hamna där av någon anledning. Jag var såklart glad över att man har bokat en sådan intressant akt på något så ointressant som Kulturkalaset. Dock så kändes det precis som när Sebastien Tellier spelade under Göteborgskalaset för något år sedan (riktigt trevlig bokning det med, men bara 30-40 personer i publiken vid på största scenen på Bananpiren), att bandbokarna inte riktigt har kontakt med verkligheten utanför klubbarna som man hänger på under resten av året.

Det är inte så att jag tycker att man inte skall boka intressanta artister, men man kan väl i alla fall låta dom spela på en scen där det inte är totalt öde bland publiken. Det är helt enkelt inte riktigt schysst mot dom. Så fram för massa intressanta bokningar som gör Kulturkalaset intressantare, men låt som spela på rätt scener och sammanhang! Radioclit i ett tält med en intresserad publik hade antagligen varit fantastiskt bra!

Radioclit på scen under Kulturkalaset


Den entusiastiska publiken

1 kommentar:

Niklas Loman sa...

Fan blir ledsen av att läsa detta! Men väl talat, känns som detta är ett problem på fler festivaler, i synnerhet cityfestivaler.. Hade hoppats på att dom skulle komma upp till Sthlm och köra någon klubbspelning för jag missa dom sist, men icke.