lördag, augusti 11, 2007

Några funderingar efter Marcus Berg-affären

Några saker som jag har funderat på efter att Marcus Berg-affären är avslutad:

  1. Är det inte dags att sluta skriva saker som "XXX blir proffs i YYY" (till exempel SVT Text-tv på sidan 300 under någon timme ikväll. GP har något som heter proffskollen som bevakar fotbollsspelare utomlands). Alla allsvenska spelare är proffs idag. De byter helt enkelt jobb och flyttar utomlands.
  2. På diskussionsforum snackas det om klubbkänsla. Ingen av de som tycker att man skall ha klubbkänsla skulle antagligen tänka på "företagskänslan" om man fick ett erbjudande om ett bättre jobb med mer lön på ett annat företag. Ännu en gång, de byter helt enkelt jobb och flyttar utomlands. Den enda skillnaden är att i det här fallet så får klubben betalt, vilket inte det gamla företaget får om man byter jobb.
  3. Det är jäkligt lätt att säga att han skulle ha väntat till efter säsongens slut. Det är ungefär som att säga att ens liv inte skulle förändras så mycket om man vann 25 miljoner på Lotto. Med så mycket pengar som han har blivit erbjuden så är det en självklarhet att han skall ta chansen. Tänk om han skulle sluta göra mål under resten av säsongen och sedan misslyckas helt och hållet under nästa säson i allsvenskan. Vem skulle då betala de summor han får idag? Det är inte ett kontrakt i danska ligan vi snackar om.

1 kommentar:

Jack71 sa...

Jag kan absolut förstå att det är svårt att säga nej för tänk om man skulle bli skadad eller nåt annat händer då är det adjöss miljoner. Så det är lätt för journalister och oss andra att vilja att spelare som Berg borde ha is i magen. Synd för allsvenskan och oss åskådare för nu blir IFK ännu tråkigare :)