torsdag, mars 15, 2007

Tjäna pengar på nätet (en sajt blir till)

  1. Välj bransch. Registrera dig på de olika affiliatenätverken Tradedoubler, Zanox, Affiliator, CJ och Double. Gå igenom deras affiliateprogram och se efter vilka program som är mest lönsamma. Titta efter earnings per click. Resor, finansiella tjänster och elektronik brukar ge bra betalt. Välj en bransch med minst fem affiliateprogram.
  2. Välj ditt viktigaste sökord. Använd Overtures sökordsassistent (din bästa vän för att tjäna pengar på Internet) och plocka ut ett, två huvudsökord och upp till tio sekundära sökord som dina användare använder när de söker i Google.
  3. Registrera en domän med ett av sökorden i domännamnet. Eller köp ett bra domännamn på t.ex. Webmaster's Network, MissDomain eller Sedo.
  4. Skriv artiklar för alla sökorden. Sökorden måste finnas i sidtiteln och i huvudrubriken. Artiklarna ska uppmana till att klicka vidare till dina affiliateprogram. Jobba med den visuella designen för att förbättra klickbarheten. Se till att nyckelordsdensiteten ligger runt 10%. Du ska skriva vettig svenska för en riktig användare men bör optimera texten för ditt sökord kontinuerligt.
  5. Optimera startsidan för ditt viktigaste sökord. Låt det återkomma i texten på flera ställen, speciellt i huvudrubrik och underrubrik.
  6. Koda sajten optimalt för sökmotorer. Undvik tabeller för layout, använd semantisk rätt kod generellt för att minimera sidstorleken.
  7. Och nu det viktigaste: se till att få inlänkar till sajten eller dina artiklar. Registrera dig i bra länkkataloger, länka från andra sajter du har, starta en blogg kring ämnet och länka därifrån. Köp länkar (försiktigt) eller jobba med länkbyten. Har du bra unikt innehåll kommer det jobba för dig som länkbeten. Inlänkar kan aldrig underskattas (nästan).
  8. Vänta på pengarna. Det tar tid.

1 kommentar:

Marcus Hansson sa...

Nästan en kopia på detta blogginlägg från Rund kvadrat.