tisdag, juni 20, 2006

Studioexperternas betyg

Förutom "folkets kommentator" och TV4:as eviga reklamavbrott har TV-sändningarna från fotbolls-VM hållit godkänd klass. Men märkligt nog har kommentatorerna hållit högre klass än studioexperterna, konstigt då de har gott om tid på sig att formulera sina "analyser". Så här bra är studioexperterna:

1. Ola Andersson: *** Lugn, saklig och kritiskt men har en tendens att överanalysera matchsituationer av starkt skiftande intressegrad. Skulle vara intressant att intervjua spelare som varit inblandade i situationerna och se om de överhuvudtaget tänkte som Ola ritar.

2. Hasse Backe: *** Intressant för att han uttrycker sig klart och kompromisslöst. Tyvärr med skygglappar och ser det mesta i svart eller vitt. Hans tränarbakgrund gör honom bra lämpad för att kommentera ett VM.

3. Anna Pohjanen: ** Stundtals intressant men hennes röst är inte TV-mässig. Har ett otacksamt uppdrag att bevaka stjärnorna.

4. Sladjan Osmanagic: * Vilken roll fyller den här pajasen? Påminner mycket om Fredrik och Filip i Hello Sydney.

5. Magnus Hedman: * Att gå under epitetet expert innebär att man har förväntningar på sig. Magnus levererar bara plattityder och trista anekdoter från omklädningsrummen.

6. Bojan Djordjic: * Klyschmaskin med ett gigantiskt mindervärdeskomplex på jakt efter bekräftelse och "respekt". Man tappar intresset efter två meningar.

7. Elin Ekblom: * Ja-sägare som alltid håller med. Också stor användare av uttrycket "beror på".

1 kommentar:

Joopey sa...

Mn Svedberg är ju i alla fall totaltsämst. Även om hon jobbar i utomhusstudion. Bra blaj, inget intressant.