fredag, augusti 04, 2006

It's the AvalanchesFör lite mer än två veckor sedan så släpptes två stycken av Avalanches mycket sällsynta remixer och den här gången var det Franz Ferdinand och Wolfmother som var de lyckliga artisterna. Franz Ferdinand-mixen är en lugn och knastrig sak, där knastret antagligen är det mest välplacerade knastret sedan Massive Attacks Blue Lines-platta. Wolfmother-mixen är baserad på samplingar från JVC Forces hip hop-klassiker "Strong Island" från 1987 och det funkar hur bra som helst.

Avalanches har varit väldigt sparsamma med remixer genom åren. Vad jag vet har det bara mixat om låtar för officiella utgåvor vid sju tillfällen, varav jag bara har hört sex av dom. Alla de jag har hört är väldigt bra och det lönar sig att leta rätt på dom på något sätt. På den officiella hemsidan så släpptes det också en väldigt bra mix av Everything But the Girl och Sandy Riveras "Tracey In My Room" ihop med Röyksopps "In Space". Antagligen ganska svår att få tag på idag.

Kommer det då en ny skiva med Avalanches? Ja, det är en bra fråga. Kollar man in forumet på deras hemsida, så har ett album uppenbarligen varit klart, men det kändes enligt skivbolaget lite halvfärdigt. Detta verkar dock senare ha dementerats.

Avalanches diskografi Avalanches på Wikipedia

Inga kommentarer: