onsdag, augusti 30, 2006

LocationFree till Sverige

Apple framhävs ofta som innovativa men tittar man på de senaste åren har jag svårt att se något riktigt innovativt. Det mesta är tämligen konservativt. Sony släpper idag någonting riktigt innovativt, nämligen konceptet LocationFree. Det hela går ut på att strömma video till olika enheter, antingen över ditt WLAN eller över Internet.

DVD-spelare, digitalbox eller vanlig antenn kopplas till en basstation som i sin tur kopplas till en router. Sedan kan du se streamad video på dator, PSP eller för ändamålet speciella TV:ar från Sony. Och detta gäller alltså även över Internet. Är du på tjänsteresa i Frankrike kan du fortfarande se PPV-Allsvenskan på din PSP eller laptop, så länge du är uppkopplad till Internet. Dessutom kan basstationen skicka ut IR-signaler till dina enheter vilket gör att du kan byta kanal var du än befinner dig. 2885:- kostar basstationen idag, tror den endast kan köpas på Sony Style. I USA säljs den dock för $190, priserna lär alltså sjunka.

1 kommentar:

Unknown sa...

Viasat har ett koncep kallat Viasat Everywhere och som är baserat på Slingbox. Sonys lösning med att kolla på sin PSP känns dock lite roligare än att kolla på sin handdator. Dessutom suger kopplingen till Viasat-abonnemanget för Slingboxen.