lördag, maj 06, 2006

Ingen reklam tack!

I Sverige har var och varannan dörr en "Ingen reklam tack!"-skylt. Skyltarnas utseende varierar kraftigt. Vissa har en handtextad variant, några en som man har skrivit ut på en printer och i vissa fall så har man gått och köpt en skylt.
När jag var i Holland förra helgen noterade jag att man, i alla fall i städerna Rotterdam och Leiden, hade ett standardiserat skyltsystem. Priset för skyltarna verkar vara 0.25 Euro, vilket är mycket överkomligt.

Det verkar också som om det finns lite olika varianter med olika kombinatoner av NEE och JA, till exempel NEE och NEE.

I och med att vi inte har något liknande i Sverige så satte jag ihop en svensk variant med "Ingen reklam" och ett ja till "IKEA-katalogen". Jag kan inte garantera att den funkar, men förhoppningsvis gör den det.

Varsågod och använd eller skapa egna varianter. Kanske kan någon skapa något som kan bli en "standard" i Sverige....

Skylt i PDF-format

3 kommentarer:

Marcus Hansson sa...

Men El-gigantens reklamblad då?

Anonym sa...

det är lustigt det där med vad som faller inom begreppet "reklam"

Bor man i stockholm och sätter upp en "ingen reklam tack" på sin dörr så får man ändå "Metro hus och hem" varje fredag. Då kan man lägga till "inga gratistidningar" på dörren, men då får man inte heller "södermalmsnytt" (om man nu bor på södermalm) en lösning i det läget är att lägga till raden "men gärna samhällsinformation" på sin dörr. Jag anser att allt det där gör att det kan bli svårt att ha en standardiserad "ingen reklam"-skylt i sverige

Unknown sa...

OK, det kan vara svårt att täcka alla specifika fall. Men man kan kanske kombinera detta med små klisterlappar som indikerar om man vill ha vissa specifika gratistidningar, liknande klistermärkena för morgontidningar.
På den holländska skylten på bilden står det att personen i fråga vill ha gratistidningar om "hus och hem".