fredag, maj 12, 2006

Vuxensim

Svenska Dagbladet skriver idag om de dysfunktionella karaktärerna i Adult Swims cartoon-uppställning. Jag har inte sett ett enda avsnitt men känner mig helt klart lockad av följande beskrivningar:

Squidbillies
Handlar om en familj white trash-bläckfiskar i den amerikanska södern. Pappan Early som nyligen kommit hem från ett femton års långt fängelsestraff för väpnat rån försöker ta igen de förlorade åren med sin son.

Sealab 2021
På havets botten bor sinnessjuka kapten Murphy och hans besättning och gör allt man inte bör göra i en undervattenbas. Den gamla Hanna Barberaserien Sealab 2020 i ny, störd tappning är väldigt beroendeframkallande.

Aqua Teen Hunger Force
Något av Adult Swims flaggskepp. En påse pommes frites, en milkshake och en köttklump hänger ut i ett hus i New Jersey. Eller ännu hellre i grannen Carls swimmingpool. Den hårda vinjettmusiken, gjord av raplegenden Schoolly D, kickar igång elva skruvade minuter.

The Brak Show
Började som en parodi på sitcoms, men handlingen föll liksom de flesta Adult Swimserier ihop efter ett par avsnitt i ett egendomligt virrvarr. Brak bor i en förort med sin pappa från Kuba och mamma från rymden. Ibland meningslösa, ofta väldigt märkliga, saker händer varje dag.

Inga kommentarer: