söndag, april 09, 2006

Australien/Tyskland/Frankrike

När Musikbyrån sände sitt program om musikscenen i Melbourne, så intervjuvade man bland annat bandet Cut Copy. Bandet är rätt ok i sig, men när tyskarna i duon Digitalism gjorde om deras låt Going Nowhere så blev det i enligt min uppfattning en av årets hittills bästa låtar. Digitalism har gjort många väldigt bra remixer på den senaste tiden och även släppt den helt fantastiska Zdarlight.

Från Sydney kommer ett annat intressant australiensisk band, som heter Van She och också är rätt ok. I det här fallet blir deras låt ännu bättre när man låter två fransmän, Alan Braxe och Fred Falke remixa den. Alan Braxe var med i gruppen Stardust, tillsammans med Benjamin Diamond och Thomas Bangalter (ena halvan av Daft Punk) som hade en jättehit med Music Sounds Better With You och har varit verksam på housescenen i många år. Under det senaste åren deras remixer och egna material varit av mycket hög kvalitet. Andra bra remixar är till exempel mixen av DFA 1979s Black History Month och Alan Braxes mix av Annies Heartbeat.

3 kommentarer:

Marcus Hansson sa...

Skall kolla med mina kompisar i Melbourne, de känner till den lokala musikscenen (en av dem har spelat med Avalanches). Visste ni förresten att Dungen är stor i Australien?

Joopey sa...

Det ryktas att Dungen ska börja sjunga på engelska.

Unknown sa...

Dungen nämns väldigt ofta på amerikanska musikbloggar också. Han spelade väl på Conan O'Brien också har jag för mig. Bland annat på Ian C Rogers blog. Ian är före detta anställd på Grand Royal (Beastie Boys gamla bolag) och numera på något sätt involverad för Yahoos musiksatsning.
Det finns en massa schyssta Dungen-foton på Flickr...