tisdag, april 25, 2006

DJs

Under det senaste 6-7 åren har jag lyssnat väldigt mycket på olika DJ-set och här är min topp 3 när det gäller DJs just nu.
  1. 2 Many DJ's - De belgiska bröderna David och Stephen Dewaele har under de senaste 4-5 åren varit med i den absoluta toppen. Deras DJ-set är en lysande blandning av allt möjligt och kan innehålla genrer som rock, disco, elektro, house, synth, hip hop och soul. Ett exempel på detta är deras spelning på den australiensiska festivalturnen "The Big Day Out". När de slog igenom så var de en av de ledande akterna inom mashup-scenen, men när resten av scenen numera är lite halvdöd så har man lyckats att behålla sin position som DJs. Bröderna är även medlemmar i det utmärkta bandet Soulwax.  2. Erol Alkan är resident-dj på klubben Trash i London och har under de senaste året blivit en av de ledande inom elektroscenen. Han har bland annat gett ut en mix-cd i serien som klubben Bugged Out ger ut, och när de flesta andra som har gett ut skivor i samma serie har gjort en mix så blev det i Erols fall två skivor, där den andra innehöll mycket lugnare musik än vad hans elektro-set innehåller. De senaste åren har han också gjort sig ett namn som remixare av bland annat Franz Ferdinand, Chemical Brothers och Hot Chip.  3. Joey Negro, eller som han egentligen heter Dave Lee, har hållt på hur länge som helst. Som DJ spelar han framför allt skön disco och själfull house. Hans diskografi är rekordlång och väldigt krånglig att följa eftersom han släpper material under en väldigt många olika namn.På flera av sajterna som är länkade kan man lyssna på mixset av de listade artisterna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att skriva om 30-åringar när ni är så gamla själva - är det riktigt det?

Unknown sa...

Elektroscenen är full av 30-åringar, så det kanske inte är så konstigt att jag skiver om dom. Självklart kan man gå ner sig djupt i träsket av bra DJs och artister, men när man vill öka intresset för bra musik hos alla som inte är särskilt insatta, så kan man inte börja med att lista de senaste släppen på Kitsune eller Look at You.

"Moodyman" förresten, är inte Kenny Dixon Jr en bit över 30 han också?