onsdag, april 12, 2006

Så köper du dina DVD:er billigast


En av bieffekterna av att rodda en filmsida med affiliatelänkar till CDON, Ginza och Discshop är att du får rätt bra koll på deras prissättning. Jag uppdaterar alla priser en gång om dagen och kan på så sätt lätt veta när ett DVD-köp är ett klipp eller inte.

Generellt sätt kan man säga att det är bäst att köpa DVD:er precis efter löningen, eftersom alla tre sänker sina priser på utvalda filmer runt den 25:e. Dessa priser brukar vara sänkta i en vecka för att sedan gå tillbaka till normalpris.

CDON är den aktör som kör flest kampanjer, och dessa brukar också vara de mest prisvärda. Allra mest prisvärda är deras regissörskampanjer (t.ex. Chaplin, Kubrick och Hitchcock), filmer som på normalpris ligger kring 189:- men med jämna mellanrum säljs för 99:-.

Ginza brukar vara billigast på gamla skräckfilmer, priser från 29:- är inga ovanligheter, sci-fi och western. På kvalitetsfilm har Ginza ett riktigt dåligt utbud, antagligen för att dess målgrupp helt enkelt bara gillar westernfilmer och Johnny Burnette. Ibland blir det dock riktigt bra eftersom de måste rensa sina lager av de fåtal kvalitetsfilmer de tar in. Och just nu rear de ut en av filmhistoriens tio bästa filmer, Fellinis 8½. 99:- för 8½ är inget annat än ett riktigt jävla kap.

Discshop står i en klass för sig när det gäller utbud och funktionalitet på webbshopen. Prismässigt ligger de ungefär som CDON och Ginza men deras priser flukturerar mycket mer. Man kan t.ex. tydligt se att priserna varierar med lagersaldot. Väntar du tills en eller två filmer finns i lagret kan priset direkt stiga med upp till 100 pix. Tänk på det.

Inga kommentarer: