lördag, april 08, 2006

Dagens krogtips: Skippa avecen

Jag har börjat dricka champagne efter maten när jag går på finkrog. Det finns flera skäl.
  • Det lämnar en oslagbar uppfriskande fräschhet i gommen efter en lång måltid.
  • Min matsmältningsförmåga fungerar utan digestivhjälp
  • Armangacen har blivit för dyr
  • Hugel Selection Personnelle Framboise är omöjlig att få tag på.
  • Boråsarna har tagit över maltwhiskeysegmentet
Oftast finns bara en champagne på glas så utbudet kan vara begränsat. Är man flera i sällskapet kan man visserligen dela en halvflaska. Jag väljer Billecart-Salmon Brut Réserve som är fruktig, pigg och lätt att uttala. Precis vad man behöver i det aktuella tillståndet

1 kommentar:

Marcus Hansson sa...

Jag gillar elitismen i ditt inlägg. Men om det skall funka till 100% måste du lära dig att stava rätt till whisky. Whiskey = amerikansk, kanadensisk och irländsk whisky.